Guess what: twijfelen en spelen hoort ook bij kleuradviezen

Soms is er twijfel. Aan of het wel zo waar is, de lijn met kleuren die voor jou zou gelden. Mensen kennen zichzelf en willen de hun gewenste kanten opkunnen. Ik vind dat interessant en ook voorstelbaar want we zijn allemaal anders. Hoe zou niet ook kleurinformatie moeten worden gecustomized 'op maat gemaakt'? Maar het betekent niet dat de kleurlijnen in basis geen zin hebben.

 

Het is zo fijn de kleuren op een rijtje te krijgen die het allemaal fantastisch voor je doen. Niemand kent uit zichzelf de essentie van zijn kleurlijn en geen winkelmedewerker zal het je ooit verteld hebben. In een kleuradvies bij mij toon ik je de kleurlijn maar praat ik ook met je over mogelijkheden de kleuren toe te passen en kleding te vinden. 

Ik vind het leuk om hieronder alvast wat overwegingen te noemen. 

 

Gezicht en make-up

Met de juiste make-up kun je een hoop bereiken. Je kunt in bijvoorbeeld zwart gekleed gaan maar wél die vrolijk rode lippenstift dragen. En je oogt alsnog fris.

Mogelijk beschik je toevallig over uiterlijke kenmerken die makkelijk combineren met veel kleuren, of met trendkleuren. Dit gaat voor zowel mannen als vrouwen op. Een gave huid die contrasteert met haar- of baardkleur. Grote ogen... Misschien geldt dit voor jou. Met de juiste make-up of een klein accessoire kom jij weg met een ruim palet. Toch leiden bij eenieder bepaalde kleuren genadeloos snel af. In het mooie buitenlicht ontstaat door heel foute kleuren direct een rommelig beeld.

 

Outfits

Natuurlijk kunnen we spelen met kleuren in de outfits zelf. Ik combineer graag gekleurde kleding met meer formele, rustige. Ik vind het niet nodig compleet felgekleurd rond te lopen. Basiskleuren harmoniëren beter met de kleur van grond en lucht. Voor elk kleurtype heb ik een afdeling 'basiskleuren' in het kleurmapje. Wat werkt voor jou? Veel basis met een gekleurd accessoire, een gekleurd stuk met een basisstuk, geheel in basis met kleur in make-up, of houd je van een pak of een jurk?

 

Conclusie

Je kunt spelen met kleur en je kunt kanten op. Maar je moet wel eerst weten wat jouw allerbeste fantastische superkleuren zijn. Kijken en combi's maken van wat je al hebt en er dan goed in rondlopen. Ervaar hoe fijn het is om omhuld te worden met de sfeer van jouw uitstraling. Dat wat goed is voor jou is zo anders dan wat winkels laten zien! Van daaruit kun je gaan spelen. 

Heb je een professioneel fotomoment of event, dan zou ik toch wat extra flatterende kleur toevoegen. Dat brengt niet alleen rust in je eigen beeld maar ook rust in het totaalplaatje.