Sieraden maken zelfbewust

In het woord zit het al, met een sieraad versier je jezelf. Of maak je goede sier. Het lichaamsdeel dat het sieraad draagt komt in de picture. Meestal kiezen we al een goed plekje voor een sieraad. Omdat het daar lekker zit of goed voegt. Een ring om de vinger van je rechterhand. Omdat die vingers net iets soepeler of dunner aanvoelen dan links. 

 

Als je sieraden kiest die in verhouding zijn met je hals en gezicht, met je polsen en vingers, dan dragen die sieraden prettiger. Je straalt  natuurlijk meer positieve energie uit. En dus schoonheid. 

 

Een ander effect van het prettig aanvoelen van een juist gekozen sieraad is meer sensualiteit. Als iets prettig voelt ben je met je zintuigen aan het waarnemen. Dat onderbreekt je denken. Even genieten en lichamelijk zijn ervaren. Het weten dat jouw mooie delen schitteren in het daglicht en het weten dat je je goed gaat voelen en dat gaat uitstralen kun je gebruiken geeft zelfbewustzijn. Je kunt jezelf laten zien.

 

Je kunt met jezelf voor de dag komen! Laat maar rustig zien.

Een truc die misschien minder voor de hand ligt heb ik ook nog. Je kunt een sieraad tevens gebruiken om juist lichaamsdelen in verhouding te brengen. Om de blik verfijnd af te leiden van het probleemzonetje. Zo heb ik wat kortere onderarmen en onderbenen. Maar met een soepel arm-  of enkelbandje zie je de bovenarmen en -benen er helemaal niet meer bij. De blik gaat gewoon naar de pols en de enkel, en die zijn an sich gewoon mooi. 

 

Mijn theorie is dat we met een rechte lichaamshouding, naakt allemaal mooi zijn. We hoeven dan geen blik te leiden omdat alle lichaamsdelen in zicht zijn. En wij zijn gewoon mooi geschapen dus er is genoeg moois te zien. Maar met kleding aan wordt de aandacht verdeeld. Als we voor de juiste afstyling kiezen kunnen we de balans opwekken die er eigenlijk is.

 

Waar mij dit ook brengt is bij nog een ander idee. Wij zijn als mensen bovenmatig veel in de picture. Sinds de komst van de film in de jaren '20 van de vorige eeuw, misschien moet het daar gebeurd zijn, zijn we als mens heel veel in beeld. De welvaart is enorm toegenomen en we reizen en recreëren. We hebben mooie kleding en spullen, en zijn van gemakken voorzien. Op dit moment gaan we anders denken. De bronnen raken op, de kasten zijn te vol.

 

Kunnen we van het thema uiterlijk nu eigenaar zijn en in rust beautygeheimen kennen en toepassen. Dan hebben we in het zeer welvarende en voormalig Nederland (waar ik ook trots op ben) tijd voor andere belangrijke zaken.