Kleurtypes uit zgn. Oost-Europa

Dit weekend hadden wij gasten uit Servië. En natuurlijk heb ik bij hen ook even de kleuranalyse uitgevoerd. Ik zat te overwegen bij de leuke meneer, zou hij mooi staan met herfstboskleuren of met felle kleuren. Meestal leiden zijn soort uiterlijke kenmerken tot die keuzes. Dus ik met de stofrepen aan de slag. Alle kleurtjes van de een vergelijken met die van de ander. En raad eens, de  overtuiging bleef uit! Bij reep één en reep twee. 

 

Ineens dacht ik aan mogelijkheid nummer 3. En misschien was er nog wel een mogelijkheid 4 ook. 

Ik herinnerde me de dame met blond haar en bruin ogen van tien maanden geleden. En waar ik bij haar op uitkwam. Dus ik pakte snel de 3e variant van haar categorie erbij. En wat bleek… al de kleurtjes waren mooi. De meneer friste helemaal op! Wat gaaf!

 

Ik was wel gevoelig geweest voor de mening van meneer. Ik hoorde dat hij van lappen 1 en 2 de ene kleur goed vond, de andere weer niet. Hij ging relativeren! Hij ging zeggen dat het aan de losse kleuren lag of ze hem flatteerden. Maar ik liet me niet kisten en zocht door naar de betere reep. Want voor iedereen is er die lijn met alleen maar juiste kleurtjes. En ja hoor, reep nummer 3 was de ware.

 

Grappig was dat hij dichtbij zijn eigen vrouw bleek te zitten. Terwijl hun haar- en oogkleuren zo verschilden. Maar pigment weegt heel zwaar en ook nu. Met het blote oog niet vast te stellen. En qua pigment zaten ze op één lijn.

 

De volgende dag bij het weggaan had de jongeman zijn zakenpak aan. Met  overhemd en pantalon in het juiste kleurtje. Zakelijk zat hij al op het goede spoor. Maar ik heb had hem ook mooie kleuren geadviseerd voor casual kleding. En ik weet zeker dat hij zijn garderobe gaat uitbreiden met een aantal toppers. Hoe superleuk!