Geel en roomwit

15 jaar geleden onderging ik zelf een kleuradvies. Een grote verrassing was dat naast zwart, hardroze het niet voor mij deed. Inmiddels heb ik 'leren leven' met het advies. Oftewel weet ik wat wél kan. Bleekroze staat mij juist erg goed, evenals allerlei andere zand- en natureltinten. Waar ik ook erg blij mee ben is de kleur roomwit. Elk type heeft basiskleuren, en roomwit is voor mij een heel fijne basiskleur. Want oranjerood staat mij ook prachtig, vooral nu in de zomer ik wat bruiner ben. Ik heb een HEMA-shirt met een plat kraagje, sowieso een heel fijne kraag voor mij. Het staat geweldig, voedend maar ook flashy…

 

Men noemt dat rood ook wel het nieuwe zwart voor types als ik. Want zwart maakt ons hard en oneffen, lelijker dus. Maar om nu altijd in oranjerood door het leven te moeten... Dat is wat mijn kleuradviezen meegeven. Niet blind de beste kleuren noemen, maar ook kijken naar de alledaagse realiteit op het werk, op straat en in de winkels. Ik weet hoe ik jouw kleuren kan vertalen, ook naar de nieuwste trends. Ik vertel je trucjes om meer te kunnen maar binnen de grenzen te blijven. Bijvoorbeeld met accessoires of make-up. 

 

Maar een kleuradvies blijft geweldig. Het gewoon lekker doen met de kleuren die jou voeden en ondersteunen. Niet meer kleuren hoeven uit te proberen. Lekker kunnen losgaan op modellen en wat de kleur betreft vastigheid hebben. Super toch? Nog één verrassing uit mijn kleuradvies destijds: geel. Nooit aan gedacht. Indertijd was geel nog geen modekleur geweest. Veel heb ik niet in geel. Maar denk aan een mooie polo, een zomershirt, een singlet. Ik heb een gave skinny jeans. Wat zijn jouw verrassingen? Kom langs en we gaan het zien!